woensdag 9 mei 2012

Autoverzekering voor zoon of dochter

Regelmatig bestuurders die jonger zijn dan 24 jaar krijgen vaak een lagere korting op de premie van een nieuwe autoverzekering, omdat deze statistisch gezien meer schades zouden veroorzaken. Toch is het verstandig om de aanvraag van de autoverzekering correct in te vullen.

Eigenaar is verzekeringnemer
Als u of uw zoon of dochter een auto heeft, waar uw zoon of dochter het meeste in zal gaan rijden, dan dient uw zoon of dochter in ieder geval als regelmatig bestuurder op de autoverzekering opgegeven te worden. Als u, als ouder, eigenaar bent van de auto en uw zoon of dochter rijdt het meeste in de auto dient u als eigenaar de autoverzekering aan te vragen. Uw zoon of dochter dient echter nog steeds als regelmatig bestuurder opgegeven te worden.

Regelmatig bestuurder bepalend voor de premie
Het maakt voor de premie van de autoverzekering dus niet uit of de ouder de eigenaar van de auto is of uw zoon of dochter. De regelmatig bestuurder is bepalend voor de premie en deze is in beide gevallen de zoon of dochter.

Geen uitbetaling van de schade
Als de zoon of dochter niet als regelmatig bestuurder op de autoverzekering opgegeven wordt loopt u het risico dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet uitbetaald.

Ga voor meer informatie naar AutoVerzekeringen.nl
Ga voor een uitgebreide premievergelijking naar AutoVerzekeringen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten