zondag 30 juni 2013

Verschil tussen ongevallen inzittendenverzekering en schade inzittendenverzekering

Weet u het verschil tussen de aanvullende dekking van een ongevallen inzittendenverzekering en een schade inzittendenverzekering die u bij uw autoverzekering kunt afsluiten? 
Het is wel zo netjes om minimaal een ongevallen inzittendenverzekering bij uw autoverzekering af te sluiten als u wel eens medepassagiers in de auto heeft. Als er een ernstig ongeval is met blijvende gevolgen, dan keert deze verzekering in ieder geval een bedrag uit voor het verzachten van de pijn.

Verschillende verzekeringen voor verschillende schades
Bij lichamelijk letsel of overlijden door een ongeval zijn er voor verschillende kosten verschillende verzekeringen van toepassing :
  • Medische kosten : Zorgverzekering
  • Materiële schade : Schade inzittendenverzekering
  • Blijvende invaliditeit : Ongevallen inzittendenverzekering (vast bedrag)
  • Overlijden : Ongevallen inzittendenverzekering (vast bedrag)
  • Werkelijke schade : Schade inzittendenverzekering
De verschillen
De schade inzittendenverzekering is een uitgebreidere verzekering dan de ongevallen inzittendenverzekering. De schade inzittendenverzekering vergoedt de werkelijke schade van medische kosten, materiële schade, blijvende invaliditeit en de werkelijke kosten in geval van overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering kan aanvullend naast een schade inzittendenverzekering afgesloten worden, maar dit is dan enigszins dubbel en is dus niet echt nodig.

Meer informatie : http://www.autoverzekeringen.nl/ongevallen-inzittenden.html
Facebook : https://www.facebook.com/AutoVerzekeringen.nl
Twitter : @AutoVerz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten