woensdag 5 juni 2013

Autoschade met onbekende dader? Schadevergoeding door het Waarborgfonds!


Heeft u een schade, aanrijdingsschade of een parkeerschade aan uw auto en is de dader niet bekend? Dan kunt u uw schade vaak claimen op uw Casco autoverzekering, maar u kunt deze ook proberen te verhalen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Kijk voor meer informatie op http://www.autoverzekeringen.nl/informatie/schade-zonder-dader.html

Waarom waarborgfonds? Als u een schade aan uw auto heeft die door een onbekend dader is veroorzaakt, dan kunt u deze schade niet verhalen. Als u alleen een WA aansprakelijkheidsdekking of Beperkt Casco dekking op uw autoverzekering heeft, dan wordt deze schade niet vergoed door uw autoverzekering. Als u een Volledig Casco of All Risks dekking heeft op uw autoverzekering, dan wordt deze schade wel vergoed, maar worden uw schadevrije jaren verlaagd en uw premie meestal verhoogd. Probeert u daarom uw schade te verhalen op het waarborgfonds in plaats van op uw autoverzekering.

Als u een autoverzekering met een Volledig Casco of All Risks dekking heeft dient u dit verzoek aan het waarborgfonds via de verzekeraar in te sturen. De verzekeraar stuurt uw verzoek in aan het Waarborgfonds. U dient aan dezelfde voorwaarden te voldoen.

Wat moet u doen? Het waarborgfonds heeft strenge eisen aan het vergoeden van een schade aan uw auto. Om uw schade vergoed te krijgen dient u aan de volgende eisen te voldoen :
  • De schade is aantoonbaar ontstaan door een ander motorvoertuig
  • De dader moet onbekend zijn
  • Maximaal binnen 14 dagen actie nemen om de dader te proberen te achterhalen
  • Doe aangifte bij de Politie
  • Zorg voor minimaal 3 getuigenverklaringen die kunnen verklaren dat uw auto voor het voorval geen schade had en na het voorval wel schade had
Wat is de vergoeding van het Waarborgfonds? Als u aan alle eisen heeft voldaan, dan wordt uw totale schade door het waarborgfonds vergoed. Het waarborgfonds haalt hier alleen € 250,- eigen risico vanaf.

Doe de check bij het Waarborgfonds!Ga naar : http://www.schadezonderdader.nl/ om te controleren of uw schade bij het Waarborgfonds voor vergoeding in aanmerking komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten